Fithockey en gezondheid

bijgewerkt op
Bekend is dat bewegen goed is voor spieren en gewrichten. Ook bekend is dat bewegen goed is voor hart en longen. Veel minder bekend is dat bewegen met pieken ook heel goed is voor de hersenen. Onlangs is nog een onderzoek gepubliceerd, waaruit bleek dat het regelmatig geheel doorbloed zijn van het lichaam een uitstekend middel blijkt te zijn tegen allerlei ouderdoms-kwalen.

Bij Ares is er sinds november 2003 ervaring met de heilzame werking van fithockey op lichaam en geest. Het spelen met een bal nodigt uit om steeds iets meer te bewegen. Om de bal te spelen moet je toch een beetje bukken. Je loopt echter niet de hele tijd gebukt, want je moet ook kijken waar je medespelers staan. Er wordt een goede oog-hand coördinatie ontwikkeld, maar vooral van belang is dat het leuk is. Omdat het een teamsport is, is er voor iedereen wat wils. Iemand die wat minder mobiel is zoekt voor zichzelf een geschikte plek uit en speelt zo nu en dan de bal. Iemand die een heel uur wil rennen, komt prima aan zijn trekken, want er valt veel te lopen. Daarnaast is er in de spelregels ruimte ingebouwd om grote fysieke verschillen te elimineren.

De resultaten sinds 18 november 2003 zijn zichtbaar, vooral bij ouderen die niet meer gewend waren te bewegen of die veel moeite hadden met bewegen. Ze zijn fit, zijn goed bij de tijd en merken dat de kwaliteit van het leven goed blijft.